Quarta i darrera Mirada per Transformar dedicada a la mort en temps de Covid-19

La quarta i darrera de les trobades online anomenades “Mirades per Transformar” serà el dijous 9 de juliol, a les 19 hores. En aquesta ocasió, portarà per títol “L’experiència de la mort en temps del Covid-19”. En la trobada, hi participaran tres persones de l’àmbit de la salut i l’espiritualitat com són Concepció Serra, psicòloga, experta en dol i membre d’Inspiració 2022; Alba Payàs, psicoterapeuta i experta en dol i el jesuïta Xavier Melloni, teòleg, antropòleg i membre d’Inspiració 2022.

Concepció Serra reflexionarà sobre la pròpia mort que ens pot preparar per viure una vida més autèntica descobrint qui som. La proximitat de la mort situa davant la incertesa i el misteri, i la por de morir assenyala el que és veritablement important per cadascú de nosaltres. Saber-nos finits pot ser un impulsor de la consciència, perquè els valors que emergeixen són els que ens indiquen el camí que hem de seguir per trobar que la nostra vida té un sentit.

Alba Payàs parlarà de que afrontar la mort d’una persona significativa a la nostra vida pot ser una experiència més colpidora que afrontar la propia mort. La fe, l’esperança del retrobament no apavaiga l’enyor, el dolor de l’absència, la culpa de sobreviure’l. Les persones que estimem i ens estimen, ens fan de mirall i amb el reflex ens nodrim i construim part de la nostra identitat. El dolor que genrera aquest mirall trencat ens pot construir o destruir. Quan l’acceptem i el deixem sentir amb una rendició incondicional, aleshores el temps de dol pot esdevenir una experiència renovadora que ens empeny a aprofundir en el sentit de la nostra existència, millorar la nostra manera de relacionarnos amb els altres i trobar-nos a nosaltres mateixos.

Finalment, Xavier Melloni partirà de la pregunta: “I si la mort fos una paraula del tot inadequada per expressar el que passa quan ens desprenem del nostre vehicle corporal?”. La por al que anomenem “mort” prové de no saber qui som ni què som realment. La consciència parcial i limitada del que som ens fa témer el que més necessitem: anar cap al nostre segon naixement. No morim, sinó que naixem a una nova dimensió. La nostra societat necessita reconciliar-se amb la mort. Per això, cal que la comprenguem. El Covid-19 ens dona una oportunitat per fer-ho.

Per connectar-se a aquesta tercera trobada online es farà a través de Google Meet i només cal clicar en aquest enllaç a l’hora fixada i s’entra directament a la trobada:https://meet.google.com/bev-inns-yvhEls que es connecten per ordinador només necessiten tocar l’enllaç a la reunió i seguir les indicacions en pantalla per sol·licitar unir-se a la trobada. Els que ho fan per mòbil o tauleta necessiten entrar abans en un compte de Google o de Gmail.

Podeu veure la gravació amb l’àudio de la tercera mirada sobre la salut i la immunitat des d’una òptica integrativa clicant en aquest enllaç.

Salutacions i que passeu un bon estiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *