Una vintena de persones a la reunió final dels grups d’aprofundiment de l’àmbit Terra

El passat dissabte 19 de juny van participar una vintena de persones a la reunió final dels grups d’aprofundiment de l’àmbit terra celebrada al convent de les Caputxines de Manresa. Els representants d’aquets grups van presentar les conclusions a que van arribar els seus grups sobre les tres xerrades de l’àmbit Terra. A partir d’aquí, es van proposar unes conclusions generals que es presentaran en el marc del Simposi que tindrà lloc el març del 2022 a Manresa. La propera reunió serà el proper 20 de novembre sobre l’àmbit humà al convent de les Caputxines de 10 a 13 hores. Per més informació cliqueu a www.travessa2022.cat/grups-aprofundiment

Reunió final dels grups d’aprofundiment

La propera activitat, emmarcada en l’àmbit PARAULA, serà una reunió final dels grups d’aprofundiment de l’àmbit Terra. Tindrà lloc el dissabte 19 de juny, de 10 a 13 hores, al Convent de les Caputxines de Manresa (c. Talamanca, 5-7). Els grups d’aprofundiment són grups de treball de diferents entitats o persones individuals que reflexionen a l’entorn de les xerrades que es porten a terme a la Travessa cap al 2022 en els àmbits Terra, Humà i Transcendent. En aquesta ocasió, es presentaran les conclusions finals dels diferents grups d’aprofundiment en l’àmbit Terra i comptarà amb la presència dels relators dels tres àmbits i el coordinador de l’àmbit Terra. Per més informació cliqueu aquí.

Una quarentena de persones participen a la tercera caminada conscient

Una quarentena de persones han participat aquest dimecres 16 de juny a la tercera caminada conscient de la Travessa cap al 2022. La caminada en silenci ha començat a la plaça Major a les 7 de la tarda i ha acabat a l’hort del convent de les Caputxines de Manresa. En aquesta ocasió, ha comptat amb la col·laboració de Ton Armengol, de l’Escola Agrària de Manresa, que ha explicat el paper de les llavors en el mateix hort. Les caminades tornen el proper mes de setembre, concretament, el dimecres 29 de setembre, a les 7 de la tarda a la plaça Major. En aquest cas, es dirigirà fins a la Plataforma dels Aliments de Manresa (Ctra. de Vic, 162). Per més informació i inscripcions a: Caminades Conscients – Travessa Cap al 2022 (travessa2022.cat).

La tercera caminada conscient de la Travessa serà fins l’hort de les Caputxines

El proper dimecres 16 de juny hi haurà la tercera caminada conscient de la Travessa cap al 2022. Se sortirà de la Plaça Major de Manresa a les 19 hores i es caminarà fins a l’hort del convent de les Caputxines de Manresa (carrer Talamanca, 5-7). En aquesta ocasió, es comptarà amb la col·laboració de l’Escola Agrària de Manresa, i en concret, del professor i exdirector, Ton Armengol. Per més informació i inscripcions ho podeu fer clicant aquí.

Josep Maria Mallarach insta a la resacralització de la natura

El consultor ambiental Josep Maria Mallarach va instar el passat dijous 10 de juny a la resacralització de la natura dins la Travessa cap al 2022 i el cicle Ignàgora. Aquesta xerrada va reunir un centenar de persones a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om de Manresa, complint amb les mesures de seguretat per la covid-19 i sense superar el 70% de l’aforament permès. La tercera xerrada de l’àmbit Terra va girar a l’entorn del retorn al caràcter sagrat en què havien estat considerats els espais naturals i Mallarach va insistir en preservar aquests paisatges. Podeu descarregar la presentació de la xerrada clicant aquí i també podeu consultar un article del mateix ponent clicant aquí. Podeu veure el vídeo clicant aquí i escoltar l’àudio clicant aquí.

Ir a descargar

El consultor ambiental Josep M. Mallarach parlarà del retorn de la sacralitat als espais naturals

El proper dijous 10 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc la tercera xerrada de la Travessa cap al 2022, emmarcada en l’àmbit paraula, a l’auditori de l’espai Plana de l’Om de Manresa (plana de l’Om, 5). La conferència, que porta per títol “La resacralització de la natura. El paisatge com el lloc sagrat natural”,serà a càrrec del consultor ambiental Josep Maria Mallarach, i girarà a l’entorn del retorn al caràcter sagrat en què havien estat considerats els espais naturals. La xerrada també es podrà seguir en streaming des del canal de youtube de Inspiració 2022 en aquest enllaç: https://youtu.be/_cBEqAwNBfI La xerrada, inclosa dins la 7a. edició del cicle Ignàgora, comptarà amb servei d’interpretació en llenguatge de signes gràcies a la col·laboració entre Ajuntament de Manresa i CASMACS (Casal del Sord de Manresa i Comarques). Per participar a la xerrada de la Travessa cap al 2022 cal fer la inscripció a través del següent enllaç de Travessa Cap al 2022 (travessa2022.cat)

Josep Maria Mallarach és llicenciat en Geologia, màster en Ciències Ambientals i doctor en Biologia ambiental. És president de l’Associació Silene, dedicada a estudiar, difondre i promoure el patrimoni espiritual i cultural immaterial de la natura i els seus valors inherents, envers la seva conservació, especialment en espais naturals protegits. És membre de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides de la UICN i del comitè directiu del grup especialista en valors culturals i espirituals dels espais naturals protegits. Dirigeix un curs de postgrau sobre significats i valors espirituals de la natura a la Universitat de Girona. El 2004, amb Thymio Papayannis, van crear la Iniciativa Delos, dedicada als espais naturals sagrats de països tecnològicament desenvolupats. És autor, coautor i editor de llibres i articles d’aquesta temàtica.

Travessa cap al 2022 és organitzat per l’Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i UManresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per consultar la programació i inscriure’s a les activitats, cal fer-ho a través de la pàgina web www.travessa2022.cat.

Una trentena de persones participen a la neteja perimetral a la Guia i Sta. Caterina

Una trentena de persones van participar a la tercera neteja perimetral de la Travessa cap al 2022 que va tenir lloc el dissabte 5 de juny a l’entorn de la Guia i de Santa Caterina. En aquesta ocasió, els participants es van concentrar al Parc de la Seu i van baixar fins a la Creu de la Guia que està al costat del riu. Després van pujar fins als voltants de Santa Caterina i van acabar a les 13 hores a l’entorn de les restes de l’antic convent de Sant Domènec. La propera neteja serà el 4 de setembre al voltant de la Font de Neptú. Per més informació i inscripcions cliqueu aquí.