Neteja perimetral al turó del Puigberenguer

El proper dissabte 2 d’octubre es farà una neteja perimetral fins al turó del Puigberenguer. Se sortirà a les 10 hores de la plaça de Crist Rei de Manresa i acabarà al mirador de Puigberenguer, a les 13 hores. Per portar a terme aquesta activitat es recomanable portar guants, roba còmoda i calçat adequat, així com també aigua per hidratar-se i quelcom per protegir-se del sol. Aquest acte té la voluntat de teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana. Consisteix en una neteja d’espais naturals realitzada amb consciència plena i una disposició espiritual.Per participar a la neteja perimetral de la Travessa cap al 2022 cal inscriure’s a través de la pàgina web Inscripció: Neteges perimetrals – Travessa Cap al 2022 (travessa2022.cat)

La propera caminada conscient de la Travessa serà fins a la Plataforma dels Aliments de Manresa

La propera activitat de la Travessa cap al 2022 serà una caminada conscient fins a la Plataforma dels Aliments de Manresa. Aquesta activitat començarà el dimecres 29 de setembre a les 7 de la tarda des de la Plaça Major de Manresa i acabarà a la seu de la plataforma (carretera de Vic, 162). Per inscriure’s a la caminada conscient ho podeu fer en aquest enllaç https://travessa2022.cat/inscripcio-caminades-conscients/

Una vuitantena de persones participen a la xerrada d’Oriol Pérez sobre una humanitat distòpica

Una vuitantena de persones van participar el passat dijous 16 de setembre en la quarta xerrada de la Travessa cap al 2022 que va tenir lloc a l’auditori d’UManresa-FUB. La conferència que portava per títol “Més ellà d’una humanitat distòpica” a càrrec del musicòleg Oriol Pérez Treviño va posar de manifest la constatació de com la pandèmia actual no només ens ha conduït fins a uns temps de naturalesa pandèmica, sinó també distòpica. Pots descarregar el text de la conferència clicant aquí i pots escoltar l’àudio de la xerrada clicant aquí.

Segons Pérez Treviño, els temps actuals estan relacionats de ple amb conegudes novel·les distòpiques com Un món feliç, d’Aldous Huxley; 1984, de George Orwell; Fahrenheit 451, de Ray Bradbury; i moltes altres, fins i tot, anteriors a les esmentades, com ho pot ser la inquietant Metròpolis (1925), de Thea von Harbou.

El musicòleg manresà explica que “no som prou conscients que no només hem d’assumir un problema sociosanitari, com és el cas d’una pandèmia global, sinó que aquest fet va associat a una multitud d’altres formidables i urgents problemes —globals i locals, socials, polítics, econòmics, ecològics, culturals— que afronta el món d’avui. El gran enigma del moment actual, però, és que, tot i comptar amb una gran quantitat de recursos sense precedents per afrontar aquests problemes, és com si, en algun context major o més profund, una força invisible ens negués la capacitat i decisió per fer-ho”.

La propera xerrada serà una taula rodona sobre la societat, noves formes de solidaritat i d’acció ciutadana amb la participació de la monja dominica Sor Lucía Caram, l’activista Elba Mansilla i la pedagoga Rosa de Paz. Aquesta tindrà lloc el dijous 14 d’octubre a les 19 hores a l’auditori de la UManresa-FUB. Per inscriure’t es pot fer clicant aquí Inscripció: Xerrades – Travessa Cap al 2022 (travessa2022.cat)

La xerrada del musicòleg Oriol Pérez busca les vies per transcendir la condició i naturalesa distòpica de la humanitat

La propera activitat de la Travessa cap al 2022 serà la primera xerrada de l’àmbit humà. La conferència tindrà lloc el dijous 16 de setembre, a les 19 hores, i serà a càrrec del musicòleg Oriol Pérez Treviño. La xerrada, que porta per títol “Més enllà d’una humanitat distòpica”, es farà a l’auditori de UManresa-FUB (avinguda Universitària, 4-6 de Manresa). La xerrada, inclosa dins la 7a. edició del cicle Ignàgora, comptarà amb servei d’interpretació en llengua de signes gràcies a la col·laboració entre Ajuntament de Manresa i CASMACS (Casal del Sord de Manresa i Comarques).

Oriol Pérez i Treviño és musicòleg i assagista, dedica la seva activitat a la docència i l’escriptura. Al llarg de la seva trajectòria ha combinat la recerca amb la direcció d’importants projectes del país com ara la Xarxa de Músiques a Catalunya, el Festival de Torroella de Montgrí, el Centre Robert Gerhard, l’Acadèmia 1750 o L’Auditori. Immers, en els darrers anys, en recerques de misticisme, espiritualitat i música, col·labora en diferents institucions acadèmiques i culturals del país. En l’actualitat, està treballant en un assaig sobre la recepció de Johann Sebastian Bach junt a l’escriptor Miquel de Palol i escriu diàriament al portal Nosolocine la secció Entre Clàssics. És crític musical d’El Punt Avui. És autor de diferents publicacions, entre les quals el quadern de la Fundació Joan Maragall número 123 «L’Experiència musical: origen, ritualitat i transcendència: el cas de Ludwig van Beethoven». A Fragmenta editorial ha signat una introducció del llibre Música i inspiració. Converses amb Brahms, Strauss, Puccini, Humperdinck, Bruch i Grieg, d’Arthur M. Abell.

Per participar a la xerrada de la Travessa cap al 2022 cal fer la inscripció a través de la pàgina Inscripció: Xerrades – Travessa Cap al 2022 (travessa2022.cat)

Una vintena de persones participen a la neteja del passeig del Riu

Una vintena de persones van participar el passat dissabte 4 de setembre a la primera neteja perimetral de l’àmbit humà de la Travessa cap al 2022. L’activitat va començar reunint els participants a la plaça Valldaura. Després es va caminar fins al passeig del Riu i es va procedir a fer la neteja d’aquesta zona i del parc del Cardener. L’acció va acabar prop de la font de Neptú cap a les 13 hores. La propera neteja perimetral serà el dissabte 2 d’octubre de 2021 al Turó de Puigberenguer. El lloc de trobada i sortida encara està per determinar. L’activitat començarà a les 10 hores i acabarà en algun punt del Puigberenguer amb vistes sobre la ciutat a les 13 hores. Més informació i inscripcions a: Neteges Perimetrals – Travessa Cap al 2022 (travessa2022.cat)

Les activitats de la Travessa continuen amb una neteja del Passeig del Riu

Després del parèntesi estival, la Travessa cap al 2022 continua en l’àmbit humà el proper dissabte 4 de setembre amb una neteja perimetral del passeig del Riu i del parc del Cardener. L’activitat comença a les 10 del matí a la plaça Valldaura de Manresa i acaba a l’entorn de la Font de Neptú a les 13 hores. És recomanable portar guants, aigua, roba còmode, calçat adequat i protecció pel sol. Per incriures’s cal fer-ho en aquest enllaç https://travessa2022.cat/inscripcio-neteges-perimetrals/