Quarta i darrera Mirada per Transformar dedicada a la mort en temps de Covid-19

La quarta i darrera de les trobades online anomenades “Mirades per Transformar” serà el dijous 9 de juliol, a les 19 hores. En aquesta ocasió, portarà per títol “L’experiència de la mort en temps del Covid-19”. En la trobada, hi participaran tres persones de l’àmbit de la salut i l’espiritualitat com són Concepció Serra, psicòloga, experta en dol i membre d’Inspiració 2022; Alba Payàs, psicoterapeuta i experta en dol i el jesuïta Xavier Melloni, teòleg, antropòleg i membre d’Inspiració 2022.

Concepció Serra reflexionarà sobre la pròpia mort que ens pot preparar per viure una vida més autèntica descobrint qui som. La proximitat de la mort situa davant la incertesa i el misteri, i la por de morir assenyala el que és veritablement important per cadascú de nosaltres. Saber-nos finits pot ser un impulsor de la consciència, perquè els valors que emergeixen són els que ens indiquen el camí que hem de seguir per trobar que la nostra vida té un sentit.

Alba Payàs parlarà de que afrontar la mort d’una persona significativa a la nostra vida pot ser una experiència més colpidora que afrontar la propia mort. La fe, l’esperança del retrobament no apavaiga l’enyor, el dolor de l’absència, la culpa de sobreviure’l. Les persones que estimem i ens estimen, ens fan de mirall i amb el reflex ens nodrim i construim part de la nostra identitat. El dolor que genrera aquest mirall trencat ens pot construir o destruir. Quan l’acceptem i el deixem sentir amb una rendició incondicional, aleshores el temps de dol pot esdevenir una experiència renovadora que ens empeny a aprofundir en el sentit de la nostra existència, millorar la nostra manera de relacionarnos amb els altres i trobar-nos a nosaltres mateixos.

Finalment, Xavier Melloni partirà de la pregunta: “I si la mort fos una paraula del tot inadequada per expressar el que passa quan ens desprenem del nostre vehicle corporal?”. La por al que anomenem “mort” prové de no saber qui som ni què som realment. La consciència parcial i limitada del que som ens fa témer el que més necessitem: anar cap al nostre segon naixement. No morim, sinó que naixem a una nova dimensió. La nostra societat necessita reconciliar-se amb la mort. Per això, cal que la comprenguem. El Covid-19 ens dona una oportunitat per fer-ho.

Per connectar-se a aquesta tercera trobada online es farà a través de Google Meet i només cal clicar en aquest enllaç a l’hora fixada i s’entra directament a la trobada:https://meet.google.com/bev-inns-yvhEls que es connecten per ordinador només necessiten tocar l’enllaç a la reunió i seguir les indicacions en pantalla per sol·licitar unir-se a la trobada. Els que ho fan per mòbil o tauleta necessiten entrar abans en un compte de Google o de Gmail.

Podeu veure la gravació amb l’àudio de la tercera mirada sobre la salut i la immunitat des d’una òptica integrativa clicant en aquest enllaç.

Salutacions i que passeu un bon estiu!

Tercera Mirada per Transformar dedicada a la salut i la immunitat


La tercera de les trobades online anomenades “Mirades per Transformar” tindrà lloc el dijous 25 de juny, a les 19 hores. En aquesta ocasió, portarà per títol “Salut i immunitat. Una mirada integrativa”. En la trobada, hi participaran tres persones de l’àmbit de la salut com són Josep Herms, metge internista, geriatre i membre d’Inspiració 2022; Ester Torrella, metgessa i homeòpata i Màrcia Cecchini, psicòloga i professora de ioga.

Josep Herms parlarà dels conceptes dins i fora fent un paral·lelisme amb la interioritat i l’exterioritat, i de la immunitat que forma part de dins, però que està relacionada i en comunicació amb l’exterior, que pot ser immunògen. Herms parlarà de la microbiota intestinal i la seva relació amb les dietes, tenint en compte el valor ecològic de l’alimentació, que forma un continuum d’equilibri amb la natura. I l’exterioritat, amb la connexió amb la natura mitjançant la respiració o inhalació com a interrelació amb el medi. També valorarà el benefici d’ambients naturals, com els anomenats banys de bosc, i amb la inhalació de substàncies que es demostren beneficioses com poden ser per exemple els olis essencials. En definitiva, acabarà posant èmfasi en l’equilibri intern i extern com a fonament de la salut.

Ester Torrella partirà de la medicina tradicional, sigui oriental o occidental, que es basa en l’observació de la naturalesa, l’únic model perfecte i complert en si mateix perquè totes les variables hi son presents en tot i en tot moment. La naturalesa exterior (macrocosmos) i la naturalesa interior (microcosmos) comparteixen una mateixa i única essència. La medicina tradicional observa l’individu en relació amb el tot. Tenen les seves arrels a Egipte (hierofants o metges sacerdots als temples o Cases de la Vida) i recodificada després per Paracels en el Renaixement. La salut és l’estat de benestar que hom experimenta quan els diferents aspectes que el conformen: cos, ment, ànima i esperit, mantenen entre si una relació estable d’harmonia i coherència (consciència d’unitat).

Finalment, Màrcia Cecchini parlarà del ioga i la meditació, com a eina d’autoconeixement i de creixement personal. Creu que si es transmeten mantenint les seves bases filosòfiques i la seva profunditat d’origen, són un espai de retrobament i de connexió amb l’ésser (intern) i amb la vida (extern), unió dins-fora, que com una teràpia progressiva que afavoreix estar en pau amb un mateix i amb els altres. Va ser després de treballar durant anys amb adults, que va entendre que aquestes eines s’havien d’aprendre de petits i havien de formar part de l’educació bàsica, per així poder millorar la salut física i psíquica de les persones adultes. Així van néixer les arrels del projecte Lotus, que ja fa 4 anys que està enfocat a donar eines a infants i adolescents, i que enguany ha arribat a 2.500 alumnes de 10 escoles de Manresa.

Per connectar-se a aquesta tercera trobada online es farà a través de Google Meet i només cal clicar en aquest enllaç a l’hora fixada i s’entra directament a la trobada:
https://meet.google.com/bev-inns-yvhEls que es connecten per ordinador només necessiten tocar l’enllaç a la reunió i seguir les indicacions en pantalla per sol·licitar unir-se a la trobada. Els que ho fan per mòbil o tauleta necessiten entrar abans en un compte de Google o de Gmail.
La darrera i quarta trobada online seran el dijous 9 de juliol,
a les 19 hores, sobre l’experiència de la mort en temps de Covid-19.
Podeu veure la gravació de la segona mirada sobre les pandèmies al llarg de la història clicant en aquest enllaç.