L’arqueòleg Eudald Carbonell alerta de l’extinció si no s’evoluciona cap a una humanització responsable

L’arqueòleg i paleontòleg, Eudald Carbonell va alertar el passat dijous 13 de maig a l’espai plana de l’Om de Manresa, en el marc de la Travessa cap al 2022 i del cicle Ignàgora, que el col·lapse de la humanitat pot arribar si no fa autocrítica i s’evoluciona cap a una humanització responsable amb una nova societat i amb uns nous valors.

Carbonell va donar 10 consells d’espècie que la humanitat hauria de començar a tenir en compte. El primer és la consciència crítica d’espècie; el segon, la importància de preservar la individualitat col·lectiva; el tercer, la socialització de la tecnologia; el quart, abortar la globalització; el cinquè, la planetització; el sisè, és incrementar o mantenir la diversitat; el setè, l’increment de la sociabilitat; el vuitè, l’eliminació dels líders; el novè, la feminització de l’espècie i el desè, l’equilibri social i ecològic de l’espècie.

Finalment, l’arqueòleg va concloure reclamant l’augment de la diversitat perquè la globalitat ha tendit a la uniformització de les identitats, i per això, va sentenciar que “sense identitat no hi ha diversitat”. Podeu escoltar l’àudio i vídeo de la xerrada aquí:

Podeu descarregar el resum de la conferència clicant aquí, també podeu descarregar la bibliografia i filmografia recomandes i algunes pautes i preguntes de cara als grups d’aprofundiment. També us recomanem de llegir aquesta entrevista a Eudald Carbonell: “O canviem la mentalitat o ens destruirem” (elcritic.cat).

Ir a descargar

La propera xerrada serà el 10 de juny, a les 19 hores, porta per títol “La resacralització de la natura. El paisatge com el lloc sagrat natural” i serà a càrrec de Josep Maria Mallarach a l’Espai Plana de l’Om de Manresa. Per més informació i inscripcions visiteu el lloc web: www.travessa2022.cat