Primera xerrada sobre la Terra a càrrec d’Àngels Canadell

La tercera activitat de la Travessa i primera de les xerrades de l’àmbit TERRA va tenir lloc el dijous 29 d’abril, a les 19 hores, a la sala Els Carlins (carrer Sabateria, 3-5 de Manresa). La conferència portava per títol “En companyia del bosc” i va ser a càrrec de la filosofa i educadora Àngels Canadell. En aquesta conferència, inclosa en la 7a edició del cicle Ignàgora, Canadell va convidar a explorar el subsòl o humus de la cultura, on es gesten els processos de regeneració de la Terra i les nostres arrels simbòliques.

La ponent i relatora, Àngels Canadell explora des de ben jove la relació entre la consciència i el món, amb la intenció d’obrir perspectives de canvi a la societat actual. Crítica amb la modernitat i el model econòmic que la dirigeix, sensible a les desigualtats socials, ha buscat en altres visions del món, inspiració i coneixement per a transformar el present. Ha estat docent en diverses universitats investigant els eixos de la cosmovisió emergent, centrant la seva feina en el canvi de model educatiu. Buscant sempre l’equilibri entre el camí interior i l’acció social, s’ha centrat en l’elaboració del projecte Uniterra com a síntesi de la seva experiencia personal i intel·lectual.

Podeu descarregar el text de la conferència clicant aquí. També podeu descarregar les referències bibliogràfiques aquí, algunes cites i uns reptes i qüestions.

Àngels Canadell fent la seva xerrada a la sala Els Carlins.

Podeu escoltar i descarregar l’àudio de la xerrada en aquest enllaç https://www.ivoox.com/player_ej_69361570_6_1.html

Podeu veure el vídeo de la xerrada aquí:

La xerrada va comptar amb servei d’interpretació en llenguatge de signes gràcies a la col.laboració entre Ajuntament de Manresa i CASMACS (Casal del Sord de Manresa i Comarques).

Travessa cap al 2022 és organitzat per l’Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Umanresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per consultar la programació i inscriure’s a aquesta neteja i a la resta d’actes es pot fer a través de la pàgina web www.travessa2022.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *